maanantai 2. syyskuuta 2013

Alkusyksyilyä

Maastomaisemia
Olen nopea oppimaan tiettyyn päivärytmiin. Viimekään viikolla en kovin montaa kertaa herännyt herätyskellon soittoon, vaan sisäinen kelloni herätti minut useana aamuna about minuutin etukäteen. Ja kun nyt olen oppinut siihen, että herätys on kuudelta aamulla, se on sitä myös viikonloppuna. Lauantainakin räpsäytin silmäni auki tasan kuudelta ja nousin pirteänä aamukahville. Yhdeksän aikoihin istuinkin sitten jo Maggin selässä, ja köpsöttelimme mukavan, aamuaurinkoisen maastolenkin.

Pitkästä aikaa ehdin myös vähän maalailla tallilla. Nyt vuorossa ovat karsinoiden rautaelementit ja laudat. Lauantaina minä virittelin lautasavottani pihaan, ja alkusyksyn aurinko kuivatti laudat ihanan nopeasti. Sunnuntain kaatosateessa hommaa piti kuitenkin jatkaa sisätiloissa.
Maalailua ulkona...
... ja sisällä.
Karsinat ovat  kuitenkin siis vasta vaiheessa ja tekeillä, ja kun nyt jo kuitenkin ollaan syyskuun puolella, hevosia ei enää mielellään pitäisi öitä ulkona. Suoraan sanottuna olemme tallikavereideni kanssa jo aika väsyneitä ja ärsyyntyneitä tähän koko tilanteeseen: hevosilla ei ole karsinoita eikä meillä vuokrasopimusta tilaan. Kävin viikonlopun aikana puhelimitse keskustelun tulevan vuokranantajamme kanssa, ja sähköpostiviestejä on lähetelty puolin ja toisin. Periaatteessa kaiken pitäisi nyt kuitenkin pikku hiljaa järjestyä, mutta onhan tämä säätäminen kiristellyt vähän kaikkien hermoja. Onneksi töissä on mukavaa ja Kullervo porskuttelee pyörillään onnellisena. Ei tarvitse ihan kaikesta olla yhtä aikaa hermostunut. Ja ehkäpä tämän viikon loppupuolella tallikuviotkin ovat viimein vähän paremmalla tolalla.


Viikonlopun piristys oli muuten se, että sisareni ja hänen poikaystävänsä muuttivat takaisin Jyväskylään. Muuttohässäkän ajaksi sain mitä ihanimman hoitolapsen. <3

Vallesmanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti